הקפאה היא שיטה נוחה לאחסון מרקים תוצרת בית ולהנאה מהם מאוחר יותר. עם זאת, יש כמה דברים שכדאי לדעת לפני שאתם ממהרים להכניס את המרק למקפיא. במאמר זה נציג שלושה מרכיבים מרכזיים שיש לקחת בחשבון כדי להקפיא נכון את המרק וליהנות ממנו בתנאים הטובים ביותר.
1. בחרו את המיכלים הנכונים להקפאה
כדי לשמור על איכות המרק בזמן ההקפאה, בחירת המיכלים חיונית. הנה כמה הצעות:
- קופסאות אטומות : מיכלים אטומים הם אידיאליים לאחסון מרקים ולמניעת דליפות והעברת ריחות במקפיא שלך. הקפד לבחור קופסאות שתוכננו במיוחד כדי לעמוד בקפיאה ובשינויי טמפרטורה.
- שקיות הקפאה : מעשיים, חסכוניים וחסכוניים במקום, שקיות הקפאה הן גם חלופה טובה. בחרו בשקיות עבות ועמידות שמחזיקות היטב בהקפאה, ואל תהססו להכפיל אותן כדי למנוע כל סיכון לדליפה.
- בקבוקי זכוכית וצנצנות : ניתן להשתמש בזכוכית גם כדי להקפיא את המרקים שלך, בתנאי שאתה מקפיד על כללים מסוימים כדי למנוע ממנה להישבר. העדיפו מיכלי זכוכית עבים עם צוואר רחב והשאירו מקום להתרחבות המרק בהקפאה.
מנות אישיות או משפחתיות
קחו בחשבון גם את גודל המיכלים בהתאם למספר האנשים שאתם רוצים לשרת. הכנת מנות בודדות מאפשרת לכם להפשיר רק את מה שאתם צריכים, בעוד שמיכלים גדולים יותר יתאימו יותר להאכלת משפחה.
2. כבד את כללי ההיגיינה והקירור
לפני שמכניסים את המרק למקפיא, חיוני לשמור על טריותו ולהימנע מכל סיכון של התפשטות חיידקים. עקוב אחר העצות הבאות:
- קירור מהיר : מצננים את המרק במהירות האפשרית לפני שמכניסים אותו למקפיא. אל תשאיר אותו בטמפרטורת החדר יותר מדי זמן. כדי להאיץ את הקירור, חלקו אותו למנות קטנות או הנח את המיכל באמבט מי קרח.
- שמור על ניקיון : ודא שהכלים והמיכלים שלך נקיים לפני השימוש. מומלץ לשטוף היטב במים חמימים וסבון.
- תִיוּג : זכור לסמן את המיכלים שלך עם תאריך ההקפאה וחיי המדף הצפוי. חלק מהמרקים נשמרים טוב יותר מאחרים, גלה את הזמנים המומלצים למתכון שלך.
כבד את שרשרת הקירור
בעת הקפאת המרק, הניחו אותו בתחתית המקפיא כך שיגיע במהירות לטמפרטורה המתאימה ובכך ימזער סיכונים בקטריולוגיים. בעת הפשרה יש להימנע מלהשאיר את המרק בטמפרטורת החדר למשך זמן רב. העדיפו את שיטת המקרר או אמבט המים להפשרה הדרגתית ומבוקרת.
3. קחו בחשבון את מרכיבי המרק ומרקם
לא כל המרקים קופאים באותו אופן, וחשוב לקחת בחשבון את המאפיינים המיוחדים של כל מתכון על מנת לייעל את התהליך:
- מקפיאים בהתאם למרכיבים : ירקות רכים ועלים ירוקים בדרך כלל אינם מחזיקים מעמד היטב בהקפאה ועשויים להיות עיסתיים לאחר הפשרה. כדאי לשקול להוסיף אותם טריים בעת חימום חוזר במקום להקפיא אותם עם שאר המרק. יתר על כן, תבלינים מסוימים (למשל בזיליקום, כוסברה) מאבדים גם הם מטעמם בעקבות הקפאה, אז תכננו להתאים אותם מחדש בעת ההגשה.
- התאימו את המרקם : מרקים קרמיים העשויים ממוצרי חלב (למשל קרם פרש, גבינה) יכולים להתכרבל כשהם קפואים ולתת מראה גבשושי למרק לאחר שהופשר. כדי להימנע מכך, ניתן קודם כל להקפיא את בסיס המרק ללא מוצרי החלב, ולאחר מכן להוסיף אותו בעת ההפשרה והחימום מחדש.
- צפו לשינויים במרקם : מרקם הירקות עשוי להשתנות לאחר הקפאה עקב היווצרות גבישי קרח המשנים את המבנה התאי שלהם. הירקות יאבדו נפח לאחר הפשרה. במקרים מסוימים עדיף להתאים את המתכון לקבלת מרק סמיך יותר לפני ההקפאה, או להיפך לקבל מרק קצת פחות עקבי לאחר ההפשרה.
הקפאת מרק היא נוהג נפוץ המאפשר לך ליהנות מהיתרונות שלו בטווח הארוך, אך חיוני לקחת בחשבון את שלושת המרכיבים המרכזיים הללו כדי להבטיח איכות מיטבית בעת הטעימה: בחירת המיכלים הנכונים, כיבוד כללי ההיגיינה וה קירור ומעל לכל להתאים את ההקפאה למאפיינים הספציפיים של המתכון שלך. טעימה טובה !