הפשרה מהירה של בשר יכולה להיות אתגר אמיתי, במיוחד אם רוצים לשמר את הטעמים והאיכויות התזונתיות שלו בצורה הטובה ביותר. במאמר זה נציג שתי שיטות מעשיות, קלות לביצוע בבית ומאפשרות לכם לזרז את תהליך ההפשרה תוך שמירה על תכונות הטעם של האוכל שלכם.
טיפ ראשון: השתמשו בשיטת אמבט מים הפוכה
הטכניקה הראשונה להפשרה מהירה של בשר היא להשתמש בעקרון של אמבט מים הפוך. לתהליך זה יש יתרון של הפשרה אחידה של הבשר, מבלי ליצור אזורים מבושלים או קפואים מדי. בצע את השלבים הפשוטים הבאים כדי להשיג זאת:
- מניחים את הבשר בוואקום : אם הוא עדיין לא עטוף אטום, הנח את נתח הבשר שלך בשקית מקפיא סגורה היטב, הסר בזהירות את האוויר כדי למנוע בועות.
- הכינו מיכל מים : בחר מיכל גדול מספיק כדי להטביע את הבשר לחלוטין (קערת סלט או אגן עובד טוב מאוד). ממלאים אותו במים קרים.
- לטבול את הבשר במים קרים : לטבול לחלוטין את נתח הבשר העטוף שלך במיכל עם מים קרים. כדי למנוע ממנו לצוף, הניחו מעליו קערה הפוכה או צלחת כך שתפעיל לחץ על הבשר.
- לַחֲכוֹת : מהירות ההפשרה תהיה תלויה בגודל ובעובי של נתח הבשר שלך. ספור בממוצע בין 15 דקות ושעה לבשר מופשר לחלוטין.
- בדקו את מצב הבשר באופן קבוע : חשוב לשלוט בבשר במהלך התהליך. ברגע שהוא נראה רך ומופשר, מוציאים אותו מהמים הקרים ומבשלים מיד.
שיטה זו מאפשרת א הפשרה מהירה ואחידהובכך שומרים על הטעם והאיכויות התזונתיות של הבשר בהשוואה לשיטות אחרות כמו מיקרוגל או הפשרה בטמפרטורת החדר.
טיפ שני: השתמשו בטכניקת האלומיניום
הטכניקה השנייה מורכבת משימוש אלומיניום כמוליך תרמי כדי להאיץ את תהליך הפשרת הבשר. שיטה זו אידיאלית אם אין לכם מיקרוגל או אם היא לא מתאימה להפשרה של סוגי בשר מסוימים (כגון נתחים גדולים).
- עוטפים את הבשר בנייר אלומיניום : עטפו את נתח הבשר שלכם בנייר אלומיניום ביתי, והקפידו לכסות לחלוטין את כל פני השטח שלו. נסו להימנע מקיפולים וחפיפות מיותרים כדי לקדם הולכת חום אחידה.
- מניחים את הבשר על צלחת או מחוון מים : הניחו את הבשר העטוף בנייר כסף על צלחת מתכת או מחוון מים עם אמייל עם משטח שטוח כדי לפזר טוב יותר את החום.
- הנח את המכלול ליד מקור חום עקיף : הניחו את הכל (בשר + צלחת) ליד מקור חום עקיף, כמו ליד רדיאטור, תנור שמתקרר לאחר השימוש, או אפילו ליד חלון שטוף שמש.
- הופכים את הבשר באופן קבוע : בודקים והופכים את הבשר כל 20 דקות בערך כדי לאפשר הפשרה אחידה.
- לבדוק הפשרה : ברגע שהבשר נראה מופשר ורך לחלוטין, מסירים אותו מרדיד האלומיניום ומבשלים מיד.
שיטה זו עשויה להעלות מעט את הטמפרטורה של פני השטח החיצוניים של הבשר. לכן חשוב לבדוק באופן קבוע ו להתחיל לבשל כמה שיותר מהר על מנת למנוע כל פגיעה באיכות או סיכון מיקרוביאלי.
טיפים בונוסים להפשרה מוצלחת
כדי למקסם את היעילות של שתי השיטות הללו, הנה כמה טיפים נוספים שכדאי לקחת בחשבון:
- תכננו את הזמן : למרות ששתי הטכניקות הללו נועדו לזרז את תהליך ההפשרה, עדיף לעשות זאת זמן רב מראש כדי להכין את האוכל שלך ללא לחץ.
- היו ערניים עם הניקיון : כל שלב חייב להתבצע בזהירות והיגיינה. הקפידו להשתמש בכלים וכלים נקיים, כמו גם מקור מים קרים המתחדשים באופן קבוע.
- מפשירים בטמפרטורת החדר : למרות שהן משמרות טוב יותר את הטעם והמאפיינים התזונתיים של בשרים, שתי הטכניקות הללו עדיין דורשות שהחדר יהיה בטמפרטורת החדר כדי לעבוד כמו שצריך.
על ידי שימוש בשני העצות המעשיות הללו להפשרה מהירה של הבשר שלך, תחסוך זמן מבלי לפגוע באיכות המנות שלך. אל תהססו לנסות אותם בפעם הבאה שתצטרכו להפשיר נתח בשר במהירות!