בשנים האחרונות הוכר חומץ סיידר כבעל ברית להרזיה ובריאות. אולם זן נוסף של חומץ מאפיל עליו: חומץ קפיר. אנחנו מסבירים למה!
מהו חומץ?
חומץ הוא נוזל חומצי בעל סגולות מרובות, המתקבל על ידי תסיסה אלכוהולית ואז אצטית של מצע ממותק (פירות, דבש, ענבים וכו'). לכל החומץ יש חומצה אצטית כבסיס שנותנת להם את שלהם תכונות חיטוי ואנטי דלקתיות.
חומץ תפוחים, הכוכב הבלתי מעורער של הגמילה
מזמן נחשב לתרופת פלא אוניברסלית, חומץ סיידר כבש את המטבחים והשירותים שלנו. הוא משמש הן בשל תכונותיו התזונתיות והן בשל השפעותיו המיטיבות על העור והשיער.
אחת הסגולות העיקריות שלו היא לסייע באיזון ה-pH של הגוף שלנו, שיעזור להילחם במחלות שונות כגון זיהומים, בעיות עיכול או אפילו כאבי פרקים. חומץ תפוחים ידוע גם כמסייע לעיכול ומקדם ירידה במשקל בזכות אפקט מדכא התיאבון הטבעי שלו.
אבל חומץ קפיר יכול לגנוב את ההצגה
לחומץ קפיר, העשוי מתסיסה של גרגרי קפיר (שמרים וחיידקים), יש גם יתרונות רבים לבריאותנו. הוא מכיל במיוחד פרוביוטיקה אשר מקדמת את המגוון הביולוגי של המעיים ולעורר את מערכת החיסון. כמו חומץ סיידר, יש לו פעולה אנטי דלקתית, חיטוי ומסייע באיזון ה-pH של הגוף.
צריכתו באופן קבוע עשויה לעזור להקל על הפרעות עיכול, להפחית מתח חמצוני, לחזק את המערכת החיסונית ואף למנוע מחלות כרוניות מסוימות כגון סוכרת או יתר לחץ דם.
חומץ תפוחים לעומת חומץ קפיר: מה מבדיל ביניהם
רמת טעם
עם ניחוחות פירותיים וטעמו מעט מתוק, חומץ סיידר בדרך כלל פופולרי למדי בקרב בלוטות הטעם. חומץ קפיר מצידו מגלה א טעם קצת יותר מר וחריף, מה שעשוי להפתיע אתכם בהתחלה אבל גם לרצות את מי שמחפש יותר תיבול ומקוריות בבישול שלהם.
רמה תזונתית
אם לשני סוגי החומץ יש מאפיינים תזונתיים מעניינים, חומץ קפיר כן בולט בכמות הפרוביוטיקה שלה, המיקרו-אורגניזמים הללו שדואגים לפלורת המעיים שלנו בכך שהם עוזרים לה לתפקד טוב יותר ולהתנגד לזיהומים. קפיר מוכר גם כאחד המזונות הפרוביוטיים הטובים ביותר שיש.
מצד שני, למרות ששני החומצים מספקים מינרלים חיוניים כמו אשלגן, מגנזיום וסידן, חומץ קפיר מכיל גם מגוון גדול יותר של ויטמינים, במיוחד קבוצה B, המועילים לייצור אנרגיה ולתפקוד תקין של המוח.
רמת השימוש
בבישול, אתה יכול לצרוך את שני סוגי החומץ האלה באותו אופן: בסלטים, במרינדות או אפילו כניקוי זיגוג כדי להוסיף טעם למנות המבושלות שלך. בנוסף, אתה יכול לשקול שימוש בחומץ קפיר כתחליף חד פעמי לחומץ מסורתי לגוון טעמים ולגוון תענוגותתוך כדי הנאה מהשפעותיו החיוביות הרבות על בריאותך.
חומץ קפיר ביתי, משחק ילדים
הכנת חומץ קפיר בבית היא פשוטה מאוד. אתה תצטרך:
- גרגירי קפיר (אפשר למצוא אותם בחנויות אורגניות או באינטרנט)
- מים (רצוי מסוננים כדי למנוע כלור)
- סוכר קנים לא מזוקק
- מיץ הדרים לבחירתכם (לימון, תפוז וכו')
כדי לעשות זאת, אתה רק צריך:
- מערבבים את המים והסוכר עד להמסה מלאה
- מוסיפים את גרגירי הקפיר ומיץ ההדרים
- השאירו לתסוס בטמפרטורת החדר למשך כ-48 שעות, תוך ערבוב קבוע
- לסנן את התכשיר כדי לשחזר את הנוזל ואת גרגירי הקפיר שבהם אתה יכול לעשות שימוש חוזר.
והנה לך! כך משיגים חומץ קפיר ביתי שאין בו מה לקנא בחומץ סיידר. בקיצור, נראה שחומץ קפיר ראוי למקומו על השולחנות שלנו והוא יכול להוות אלטרנטיבה מצוינת למי שרוצה לגוון במקורות הפרוביוטיקה שלו תוך ניצול הסגולות המדהימות שמציע חומץ מסוג זה.