זו הסיבה שבהחלט אסור לתת לאורז או לפסטה להתקרר בטמפרטורת החדר יותר מדי זמן!

Noah Levi

למה אתה לא יכול לתת לאורז או לפסטה לשבת בחדר יותר מדי זמן? תגלה את הסודות הטעימים שמאחורי זה!

מזונות הם לפעמים יותר דקיקים ממה שאתה חושב. ביניהם, אורז ופסטהפופולרי מאוד בשל הרבגוניות שלהם במטבח, יש גם כמה מהמורות קטנות ובלתי צפויות.

למה צריך להיזהר עם אורז ופסטה?

שני המזונות הללו מהווים סכנה פוטנציאלית כאשר הם מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר זמן רב מדי. למעשה, הדבר מקדם את התפשטותם של חיידקים מסוימים או הופעת נבגים המזיקים לבריאות. בהקשר זה, חיוני להכיר שיטות עבודה טובות כדי לשמור עליהן ללא סיכון.

אורז: היזהרו מנבגים של חיידק אדיר

הסיכון העיקרי הקשור לקירור אורז באוויר הפתוח הוא נוכחות אפשרית של נבגים של החיידקים. Bacillus cereus. זה יכול לגרום להרעלת מזון המאופיינת בכאבי בטן, בחילות, הקאות ולעיתים אפילו שלשולים.

נבגים של חיידק זה נמצאים בדרך כלל באבק ובאדמה, אך גם על גרגרי אורז גולמיים. כאשר האחרונים מבושלים, הנבגים יכולים להפוך לתאים פעילים שמתרבים במהירות, במיוחד כאשר האורז נשאר בטמפרטורת החדר במשך זמן רב. על ידי צריכת אורז מזוהם זה לאחר חימום חוזר, הרעלים עלולים לגרום לתסמינים של הרעלה.

פסטה: לא נחסך מסיכונים בקטריולוגיים

כמו עם אורז, גם פסטה יכולה לחוות צמיחת יתר של חיידקים ונבגים כשהיא מתקררת לטמפרטורת החדר. למרות נדיר יותר, יתכן כי נבגים של Bacillus cereus נמצאים על פסטה יבשה עוד לפני בישולה.

על פי מחקר שנערך בשנת 2009 על ידי המכון הלאומי האגרונומי פריז-גריניון, מזונות אלו עשויים להכיל עד 1000 נבגים לגרם. כמו אורז, בישול פסטה לא בהכרח הורס את כל הנבגים, שעלולים לגדול וליצור תאים פעילים מזיקים.

כיצד למנוע סיכונים במהלך השימור?

שימת לב לאופן האחסון של אורז מבושל ופסטה עוזרת להגביל את הסיכונים הבריאותיים. ניתן לאמץ מספר עצות:

  1. רענן במהירות: לאחר השלמת הבישול, צמצמו למינימום את הזמן שהאורז או הפסטה נשארים בטמפרטורת החדר על ידי הכנסתם למקרר בכלי אטום. באופן אידיאלי, העברה זו צריכה להיעשות תוך פחות משעתיים לאחר השלמת הבישול.
  2. אחסן קר: רצוי לשמור אורז ופסטה מבושל ומקורר בטמפרטורה מקסימלית של 4 מעלות צלזיוס כדי למנוע התפתחות חיידקים. יש להגדיר את המקרר בטמפרטורה זו או נמוכה יותר כדי להבטיח אחסון נאות.
  3. מחממים בזהירות: לפני צריכת שאריות שנשמרו במקום קריר, ודא שהן מחוממות היטב, ומגיעות לטמפרטורה של לפחות 70 מעלות צלזיוס למשך 2 דקות כדי להרוס את כל הרעלים המיוצרים על ידי חיידקים.

אל תיבהלו: שיטת אחסון מתאימה מבטיחה ארוחות בריאות וטעימות

למרות שזה אולי נראה מדאיג, אסור לנו להפריז בדרמטיות. ניתן למזער במידה רבה את הסיכונים הקשורים לזיהום האורז והפסטה על ידי אימוץ הכללים הפשוטים הללו לגבי שימורם.

תמיד נוכל ליהנות מהמאכלים הטעימים הללו מבלי לחשוש לסבול מהרעלת מזון, כל עוד נקדיש מינימום תשומת לב לטיפול שלהם לאחר בישולם. אז, אל תשכח לעקוב אחר הטיפים האלה כדי ליהנות לחלוטין מההנאה שהפסטה והאורז מספקים!

ברוך הבא » Blog » זו הסיבה שבהחלט אסור לתת לאורז או לפסטה להתקרר בטמפרטורת החדר יותר מדי זמן!