בזמן שאנחנו מכינים את המנות שלנו, קורה לא פעם שנשאר לנו חצי בצל או שאנחנו לא משתמשים בכל הבצלים הקלופים. אבל איך מאחסנים אותם נכון מבלי שהריח האופייני להם יתפשט בכל המקרר? הנה הסודות לשימור הבצלים החתוכים שלך ולמנוע מהם להסריח את המקרר שלך.
שיטות מעשיות לאחסון בצל חתוך
אנו מציעים מספר שיטות מוכחות לשימור בצל חתוך מבלי להציף את המקרר שלך בריחות לא רצויים:
- סרט מתיחה
אחת הדרכים הקלות ביותר לאחסן בצל חתוך היא לכסות את משטח החתך בניילון נצמד. זה האחרון יגן על הבצל מפני חמצון ובכך ימנע מהריח שלו להתפזר דרך המזון המאוחסן במקרר.
- הקופסה האטומה
שיטה יעילה למדי לשמירה על טריות בצל חתוך היא לאחסן אותם ב בכלי אטום. זה לא רק יוצר מחסום לאוויר הסביבה, אלא גם מגביל את פיזור הריחות. לתוצאות אופטימליות, בחרו בקופסה בגודל קרוב מאוד לזה של הבצל/ים המדוברים.
- נייר אלומיניום
כדי לעטוף ולהגן כראוי על חצי הבצל שלך, כסו את החלק הפרוס ביריעת נייר אלומיניום וכווצו את כל מה שמסביב לבצל. זה יצור מחסום הגנה ויפחית משמעותית את כל הריחות שעלולים להתפתח במקרר.
טיפים לארגון עבור המקרר שלך
אחסון נכון של בצל חתוך כרוך גם בארגון המקרר שלך. הנה כמה עצות:
- הגדירו מרחב מסוים : הקימו מקום שמור לבצל חתוך ושאר מאכלים בעלי ריח חזק במקרר. כדאי לבחור בתא סגור, כמו מגירת הירקות, כדי למנוע מהריח לברוח ולפלוש לכל החלל.
- נקה באופן קבוע : שמירה על רמת היגיינה ללא דופי במקרר שלך חיונית כדי למנוע הפתעות ריח לא נעימות. ניקוי שבועי טוב ימנע ריחות לא רצויים.
- אוורר באופן קבוע : אפילו עם תחזוקת ניקיון, לפעמים יש צורך לאוורר את המקרר שלך. אל תהססו לפתוח ולשחרר אותו מדי פעם כדי למנוע מריחות של בצל חתוך (ואחרים) לחדור למזון ולמכלים שלכם.
שיטות טבעיות למניעת ריחות רעים
למרות כל אמצעי הזהירות הללו, ריחות יכולים לפעמים לברוח. אם כן, הנה איך לנטרל באופן טבעי ריחות בצל במקרר:
- אבקת סודה לשתייה
לסודה לשתייה יש תכונות דאודורנט יוצאות דופן. הנחת קערה המכילה סודה לשתייה במקרר תסייע לספיגת ריחות רעים שעלולים להימשך למרות המאמצים שנעשו.
- פחמן פעיל
חומר זה ידוע בכוח הספיגה האולטרה שלו. על ידי הנחת חתיכת פחם פעיל ליד הבצל החתוך, תעזור להכיל ריחות לא רצויים מהתבלין האהוב עלינו.
- פירות הדר
גרידת תפוז או לימון יכולה גם לסייע בהעלמת ריחות בצל. מניחים ייחורים של גרידה בכלי בתחתית המקרר ומניחים לפעול כמה ימים לפני מילוי מחדש.
הימנע מבזבוז: מה עושים עם חצי בצל?
כדי לא לתת לבצל להתקלקל, רצוי גם להשתמש בהם במהירות. הנה כמה רעיונות לנצל את החלק הלא בשימוש הזה:
- הוסף אותו לסלט : חתיכה פשוטה של בצל פרוס יכולה להוסיף הרבה טעם לסלט פשוט.
- מוסיפים לרוטב : ניתן לשלב בצל קצוץ גס ברטבים רבים או מרינדות כדי להוסיף מגע טעים.
- מכינים חביתה : מה תהיה החביתה בלי המלווה הנאמן שלה, הבצל? מוסיפים כמה רצועות ונהנים.
- השריית בשרים : קוצצים דק את שאריות הבצלים והוסיפו אותן למרינדות כדי להוסיף טעם לבשרים האהובים עליכם.
בעזרת העצות הנבונות הללו, תוכלו לשמור על הבצלים החתוכים למשך זמן רב יותר תוך מניעת מסריחים מהמקרר שלכם. אוכל טוב !