הנה 5 סיבות להפסיק לזרוק את מי בישול הפסטה שלך!

Noah Levi

הפסטה שלך רעה? כאן יש 5 סיבות משכנעות לפסטות לטעום טעימות יותר!

כולנו נוטים לנקז את הפסטה שלנו לאחר בישול ולזרוק בלי דעת את מי הבישול. עם זאת, מים אלה יכולים להיות שימושיים ואולי תופתעו מהשימושים הרבים שלהם. הנה 5 סיבות שישכנעו אותך להפסיק לזרוק את מי בישול הפסטה שלך!

1. השתמשו בו כבסיס לרטבים שלכם

מי בישול פסטה עשירים בעמילן, מה שהופך אותם לצמיגים מעט ומעניקים מרקם קרמי לרטבים שלכם. במקום להשתמש במי ברז או במרק נוזלי מדי, שקול לשחזר את מי הבישול מהפסטה שלך כדי להכין את הרטבים שלך.

רעיון למתכון: רוטב עגבניות שמנת

כדי להכין רוטב עגבניות טעים עוד יותר, שפכו למחבת מצקת מי בישול של פסטה עם רוטב העגבניות המוכן. העמילן הכלול במים יעזור לקשור את המרכיבים יחד, ובכך יספק מרקם קטיפתי למנת הפסטה שלך.

2. חסכו באנרגיה ובמי שתייה

על ידי שימוש במי הבישול מהפסטה שלך, תהרוג שתי ציפורים במכה אחת: חסוך באנרגיה ושמור על משאבי מי השתייה! במקום לחמם מים כדי לבשל מאכלים אחרים או להכין ציר, השתמשו במים החמים שכבר שימשו לבישול הפסטה שלכם. בנוסף, בחרו לא לזרוק את המים היקרים האלה ימנע ממך לבזבז משאב טבעי חשוב, במיוחד אם זה מגיע מהרים ברחבי העולם שבהם מלאי מים מתוקים הופכים מועטים.

אספו מים לבישול אורז

אם ממשיכים על אותו עיקרון, אפשר גם לשחזר את מי בישול הפסטה לבישול אורז! תיהנו מבישול אחיד ומאורז בטעם קל של עמילן הפסטה.

3. הרטיב את הצמחים שלך במים מועשרים

מי בישול פסטה עשירים במינרלים וחומרים מזינים שיכולים להועיל לצמחי הבית או לגינה שלך. היזהר, עם זאת, אפשר למים להתקרר לחלוטין לפני השימוש בהם להשקות הצמחים שלך, כדי לא להסתכן בשרוף אותם. כדי להגביר עוד יותר את היתרונות הללו, ערבבו את מי בישול הפסטה עם דשן טבעי כגון שאריות קפה או תה מבושל.

טיפ: להילחם במחלות צמחים

האם ידעת שמי בישול פסטה יעילים גם במלחמה במחלות וטפילים מסוימים שיכולים להשפיע על הצמחים שלך? למעשה, העמילנים המצויים במים אלו מסייעים במניעת התפתחות של אצות ופטריות אחרות הגורמות למחלות.

4. מכינים לחם טעים, פיצה או תבשיל קמח אחר

מי בישול פסטה יכולים לשמש כתחליף למי ברז להכנת סוגים שונים של לחם, פיצה או בצק עוגה. כך, המחמץ שלך יועשר במינרלים ובעמילן הכלולים במים האלה, מה שיעניק לו מרקם אוורירי ורך יותר.

מתכון: לחם גבינה ועשבי תיבול

להכנת לחם טעים ומזין, מערבבים 500 גרם קמח, 300 מ"ל מי בישול פסטה מקוררים, 10 גרם מלח, 20 גרם שמרים טריים וכף שמן זית. לאחר מכן הוסף 75 גרם גבינה מגוררת ועשבי תיבול ארומטיים לפי העדפותיך (בזיליקום, רוזמרין, אורגנו וכו'). ללוש את הבצק, לתת לו לתפוח במשך שעה ואז לאפות 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות.

5. הכינו אמבטיה מרגיעה ומעניקה לחות

זה אולי נראה מפתיע, אבל מי בישול פסטה מועילים גם לעור שלך! הודות לעמילן שהוא מכיל, זה מעניק לחות ומרכך את העור, תוך מתן תחושת רגיעה. כל שעליך לעשות הוא לתת למי הבישול להתקרר לחלוטין ואז להוסיף אותם לאמבט פושר.

טיפ: מי בישול מועשרים לאמבטיות

כדי להפוך את האמבטיה הזו לעוד יותר מרגיעה ומועילה לעור, ערבבו את מי בישול הפסטה עם מלח אפסום (עשיר במגנזיום) או כמה טיפות של שמן אתרי לבנדר, הידוע בתכונותיו המרגיעות והאנטי-אייג'ינג.

עכשיו כשאתה מכיר את 5 הסיבות המפתיעות האלה להפסיק לזרוק את מי בישול הפסטה שלך, אל תהססו ליישם את הטיפים האלה! לא רק שתפגין יצירתיות וחיסכון, אלא גם תשתתף בשימור משאב מי השתייה היקר שלנו.

ברוך הבא » Blog » הנה 5 סיבות להפסיק לזרוק את מי בישול הפסטה שלך!