האם בטוח לאכול תפוחי אדמה מונבטים? להלן חוות דעת המומחים

Noah Levi

לסיכום

  • 🥔 תפוחי אדמה מונבטים מכילים גליקואלקלואידים רעיל, כולל סולנין.
  • ☀️ ה הוֹרָקָה מצביע על חשיפה לאור, מגביר את ייצור הרעלים.
  • 🚫 במקרה של דחפים גלוי, רצוי לזרוק את תפוח האדמה.
  • 🛡️ כדי למנוע נביטה, אחסן במקום עלויות, יָבֵשׁ ו כֵּהֶה.

תפוחי אדמה מונבטים מעוררים דאגות בריאותיות בשל נוכחותם הפוטנציאלית של גליקואלקלואידיםכגון ה סולניןשרמות רעילות שלהם עלולות להזיק לבריאות באופן חמור. THE הוֹרָקָה והזרעים של הפקעות הללו מאותתים על חשיפה לאור, מה שמגביר את הרעילות. מומחים ממליצים להימנע מצריכת תפוחי אדמה עם שטחים ירוקים או ניצנים מפותחים, שכן בישול אינו הורס אותם רעלים מַזִיק.

הסכנות של תפוחי אדמה מונבטים

תפוחי אדמה מונבטים יכולים להוות סיכון בריאותי ממשי עקב נוכחותם של גליקואלקלואידיםשסולנין הוא המוכר ביותר. תרכובות אלו רעילות, במיוחד בריכוזים גבוהים. סולנין מתפתח במיוחד כאשר תפוחי אדמה נחשפים לתנאים כמו אור וחום, מה שמוביל להצטברות רעלנים ↑. לכן, צריכת פקעות אלו עלולה להיות מסוכנת.

סימני סכנה גלויים

אחד המדדים העיקריים לנוכחות סולנין הוא הוֹרָקָה תפוחי אדמה, שזה סימן לחשיפה לאור. שטחים ירוקים ו יורה לרכז רמות גבוהות יותר של רעלים אלה. אם אתה מזהה שטחים ירוקים קטנים, ייתכן שניתן יהיה להסיר אותם בבטחה. עם זאת, אם נבטים כבר נבטו היטב, מומלץ לזרוק את תפוח האדמה, שכן הסיכון להרעלה גבוה.

מיתוס אפייה

אנשים רבים מאמינים בטעות שבישול יכול לנטרל את הרעלים המצויים בבשר של תפוחי אדמה מונבטים. עם זאת, מחקרים מראים זאת בבירור בישול אינו הורס את החומרים הרעילים הללו. לכן, גם לאחר בישול תפוח אדמה מונבט כראוי, צריכה עדיין עלולה להיות מסוכנת.

תסמיני הרעלה

אם צורכים תפוחי אדמה המכילים סולנין, סימפטומים של רעילות עשויים להופיע במהירות. אלה כוללים הֲקָאָהמה שִׁלשׁוּלשל ה כְּאֵב רֹאשׁ ואפילו בִּלבּוּל. חשוב להיות ערניים ולא להתעלם מהסימנים הללו, מכיוון שהם עלולים להעיד על הרעלה חמורה.

למנוע נביטה

כדי למנוע תפוחי אדמה לנבוט, זה חיוני חנות נְכוֹנָה. שמירתם במקום קריר, יבש וחשוך עוזרת להגביל את חשיפתם לאור ולחום, שני גורמים המעודדים נביטה. בנוסף, א לִשְׁלוֹט ניקוי קבוע של תפוחי אדמה לפני הרכישה חיוני כדי למנוע כל נזק או ריקבון, שיכולים להאיץ את תהליך הנביטה זה.

טיפים לאחסון

כמו כן, מומלץ לאחסן בו תפוחי אדמה מיכלים חדירים כדי למנוע הצטברות לחות, גורם נוסף שיכול לגרום לנביטה. לבסוף, יש להרחיק את הבצל, מכיוון שהם משחררים גזים המעודדים גם את הנביטה של ​​תפוחי אדמה.

ברוך הבא » Blog » האם בטוח לאכול תפוחי אדמה מונבטים? להלן חוות דעת המומחים