האם אתה באמת יכול לאכול עור של קיווי? הנה התשובה של מומחי תזונה

Noah Levi

לסיכום

  • 🥝 העור של קיווי מִזְרָח אָכִיל ועשיר ב חומרים מזינים.
  • 💪 מכיל סיביםשל ה ויטמינים (ג, ה) ו נוגדי חמצוןמועיל לבריאות.
  • 🌟 עשיר ב מינרלים כמו ה אֶשׁלָגָן ואת מגנזיוםעוזר עם אִכּוּל.
  • 🧼 רצוי לִשְׁטוֹף העור בזהירות לפני צְרִיכָה.

הצריכה של עור קיווי מעלה שאלות תזונתיות מרתקות. היא לא רק אָכִילאלא גם מֵזִיןעמוס בסיבים, ויטמינים C ו-E, ונוגדי חמצון. מועשר במינרלים כגון אֶשׁלָגָןTHE מגנזיום ואת סִידָןהעור תורם לעיכול ומחזק את המערכת החיסונית. עם זאת, כביסה זהירה לפני הצריכה חיונית כדי להסיר כל זיהומים.

העור האכיל והמזין של הקיווי

העור של קיווי לעתים קרובות מתעלמים ממנו, אבל הוא אכיל לחלוטין ומקור מצוין לחומרים מזינים. למעשה, הוא מכיל שפע של סיביםשל ויטמינים חומרים חיוניים כגון ויטמין C ו-E, כמו גם נוגדי חמצון שתורמים לבריאותנו. בעוד שרבים מעדיפים לקלף את הפרי הזה כדי להימנע ממרקם קליפתו, התעלמות ממנו פירושה החמצה של יתרונות תזונתיים יקרי ערך.

היתרונות של רכיבים תזונתיים

העור של הקיווי עשיר במיוחד מינרלים כגון ה אֶשׁלָגָןTHE מגנזיום ואת סִידָן. אלמנטים אלו ממלאים תפקיד מכריע בשמירה על תפקודי גוף שונים, לרבות ויסות לחץ הדם ושמירה על בריאות העצם. על ידי שילוב העור בצריכה שלך, אתה ממקסם את הצריכה הזו, ובכך מחזק את התזונה שלך.

אופטימיזציה של בריאות מערכת העיכול והחיסון

צריכת עור של פרי קיווי גם עוזרת לשפר אִכּוּל הודות לתכולת הסיבים הגבוהה שלו. פרי זה גם מקדם מערכת חיסונית חזקה יותר, ובכך מונע מחלות שונות. בנוסף, ה נוגדי חמצון הקיים בעור מסייע במניעת הזדקנות תאית, דואג לבריאותך בטווח הארוך.

כביסה והכנה נכונה

לפני אכילת קיווי עם העור שלו, זה חיוני לשטוף בזהירות. שלב זה מבטל שאריות ולכלוך, ומבטיח צריכה נטולת סיכון. שיטות ההכנה עשויות להשתנות: חלקם בוחרים לחתוך את הקיווי מכונות כביסהבעוד שאחרים מעדיפים לערבב אותו ב אָדָם חֲלַקְלַק. כדי להפיק את המרב מהפרי הזה, רצוי לבחור בקיווי בשל.

זני קיווי והמרקם שלהם

ישנם מספר זנים של קיווי, כולל קיווי ירוק (Hayward) וקיווי צהוב (זהב). העור של הקיווי הצהוב נחשב לרוב לנעים יותר בפה, מה שעשוי לעודד יותר אנשים לצרוך אותו. חשוב לציין שלמרות שהקליפה עשויה להפריע לחלק, היא שומרת על כל היתרונות התזונתיים שלה ללא קשר לשיטת הצריכה.

שיקולים שיש לקחת בחשבון

עם זאת, חיוני לקחת בחשבון שיקולים מסוימים, כגון רגישות במערכת העיכול למזונות עשירים בסיבים ואלרגיות אפשריות. למי שחווה אי נוחות, קילוף הקיווי הוא אופציה, למרות שהוא מקריב כמה יתרונות תזונתיים. הצריכה המומלצת של קיווי עם או בלי עור תלויה בצרכים ובסבילות האישיים.

מסקנה על צריכת עור קיווי

בקיצור, מומחי תזונה מסכימים שעור פרי הקיווי הוא לא רק אכיל, אלא הוא מציע שפע של יתרונות בריאותיים. על ידי שילוב פרי זה בתזונה היומית שלך, בין אם עם עור או בלי, אתה יכול לייעל את צריכת החומרים התזונתיים שלך ובכך לשפר את הרווחה הכללית שלך.

ברוך הבא » Blog » האם אתה באמת יכול לאכול עור של קיווי? הנה התשובה של מומחי תזונה